BARCELONA SPAIN MASTERS. FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE BÁDMINTON

INFORMACIÓ

Els Jocs Olímpics Barcelona 1992 va ser l'inici del camí del bàdminton en els Jocs Olímpics i en 2018, 26 anys després d'aquella estrena, el depore de raqueta més ràpid del món va tornar al lloc on el somni olímpic es va fer realitat. La capital catalana va albergar en 2018 una prova del nou HSBC World Tour amb categoria Super300, estant per primer vegada en la història inclosa en els esdeveniments de primer nivell del circuit mundial.

 

Barcelona té molt a dir en el desenvolupament del bàdminton com a esport oficial en el programa olímpic. Juan Antonio Samaranch, expresident del Comitè Olímpic Internacional natural de Barcelona, va lluitar durant anys per a incloure el bàdminton en el programa olímpic. Amb l'antecedent de Munic 1972 on el bàdminton va ser esport d'exhibició, Sir Craig Reedie - actual president d'Associació Mundial Antidopatge - des de la seva posició de president entre 1981-1984 de la trucada en el seu moment International Badminton Federation va convidar a Samaranch als Campionats del Món Copenhaguen 1983. Des d'aquell moment, el bàdminton va ocupar una posició de privilegi en la carrera olímpica que va ser certificada en la 90a Sessió del Comitè Olímpic Internacional a Berlín Oriental en 1985. Només un any després, el mateix Samaranch pronunciava la inoblidable frase de "a la ville du... Barcelona". El bàdminton ja tenia casa per a la seva estrena olímpica.

Des d'aquella històrica seu de la Mar Bella, on actualment existeix una escola de bàdminton del Consell Catalá de l'Esport que manté visqui la flama del 92', Espanya ha madurat a l'empara de l'organització de grans esdeveniments com els Campionats del Món 2011 i 2006, els Campionats d'Europa 2018 i un gran quantitat d'esdeveniments mundials i europeus que garanteixen uns elevats estàndards de qualitat per a afrontar una competició referencia com l'HSBC World Tour en el període 2018-2021 amb un muntant de 150.000$ en premis que s'incrementaran fins als 200.000€ al final del període. 

Aquesta competició acolliran als millors jugadors del planeta, en aquesta primera edició a l'agost per a passar de 2019 d'ara endavant a la fi de febrer com a prova preparatòria del All England Championships, el torneig més important de l'HSBC World Tour amb 114 edicions a la seva esquena. Aquest World Tour té el reconeixement de l'Estat espanyol com a esdeveniment d'excepcional d'interès públic.

26 anys després, els records afloraran en el Pavelló Olímpic Vall d'Hebron. Molts d'aquests records permetran certificar el grau de maduresa aconseguit el deixo anar de gairebé tres dècades, on l'esforç comú ha permès un creixement palpable. I potser, tot va començar a Barcelona. Com deia la cançó "amics per sempre"... Barcelona & Bàdminton.